Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide

de sisterskitchen in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 5762 vizualizari

 

Duminică ne-am răsfăţat cu aceste batoane de ovăz bune rău. Sunt o idee excelentă de mic dejun, sunt sănătoase şi săţioase.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 50-60 g amestec de seminţe - noi am pus seminţe de floarea soarelui, de in, de dovleac
  • 1 mână de stafide
  • 6 linguri de miere
  • 70 g zahăr brun
  • 100 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide:

1. Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele.

2. Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte.

3. Compoziţia obţinută se toarnă peste amestecul de fulgi şi seminţe. Amestecăm bine.

4. Într-o tavă mai mică decât tava clasică de aragaz, turnăm compoziţia şi nivelăm cu o spatulă.

5. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se ţine 35 de minute la foc potrivit.

6. Când este gata se lasă să se răcească 20 minute, apoi se taie în pătrăţele sau romburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de ovăz cu seminţe şi stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Batoane de ovaz cu seminte si merisoare